måndag 15 november 2010

Ska prov baka detta fast med lite modefiering.





HÄLSOLIMPA
ugn: 175* C.
Blanda 7 dl vetemjöl ( gärna dinkel )
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrö ((hoppade över linfrön)
½ dl pumpakärnor ( skalade )Hoppade över även dessa
1 dl grovt hackade torkade aprikoser
Eller klippta torkade fikon
1 dl blandade torkade frukter
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter
1 msk chaswernötter
Rör ihop 1 l filmjölk / yoghurt
1 - (2 dl) sirap (mörk)
1½ tsk bikarbonat
1 msk Akacia honung

Blanda ner filblandningen i mjölblandningen. Det blir en kletig smet.
Smörj 2 st 1½ l avlånga formar och fyll i smeten i dessa.
Strö över lite mjöl.
Grädda i nedre delen av ugnen i 1½ timme.
Täck med folie om de ser ut att bli för mörka.
Stjälp upp bröden på galler och vira in dem i bakdukar.
Låt vila i minst 5 timmar.
Dessa är så goda så att man kan äta dem även utan pålägg som alt till fikabröd.

Inga kommentarer:

Tänkte prova en ny portal